Notionell tävling i Vasa 7-8.3

Årets och säsongens första nationella tävling i redskapsgymnastik gick av stapeln i helgen i Volthallen i Vasa. Vasa redskapsfantaster stod som värdar för tävlingen. Totalt deltog knappa 200 ivriga och smått pirriga gymnaster och av dessa var 21 representerade från NGK-Artistica.

Gymnasterna tävlar individuellt i olika klasser på fyra redskap, hopp, räck/barr, bom och matta. Poäng ges skilt för varje redskap, maximalt 10 poäng per redskap, och den totala poängen kategoriseras. Om man når 32 – 33,45 poäng når man kategori 4 och då stiger man till nästa tävlingsklass. Kategori 7, med över 36 poäng, är den högsta kategori man kan nå.

Närpesgymnasterna kämpade väl och gjorde fina serier. Några tävlade också för första gången i en högre tävlingsklass. Det gick så bra för närpesgymnasterna att man plockade hem både pokaler och medaljer. 

Först ut att tävla på lördagen var klass E. I den klassen deltog Alva Yli-Valkama och Nova Bergkulla för första gången och de gjorde bra ifrån sig. 

På söndagen fortsatte tävlingarna och startade med tävlingsklass B.

I klass B yngre fick Ellen Krook och Tove Norrgrann poäng i kategori 3.

I klass B äldre kammade Mia Pohjonen hem första platsen med poäng i kategori 5 och Yamina Ström kom på åttonde plats med poäng i kategori 4. Tilde Bergström och Elin Krook fick båda poäng i kategori 3.

I klass C yngre knep debutanterna för tävlingsklassen Amelie Virta första plats med poäng i kategori 5 och Isa-Li Lärka tredje plats med poäng i kategori 4. Båda nådde därmed stigningspoäng till följande tävlingsklass. Melina Malmberg kom på åttonde plats med poäng i kategori 3.

I klass D yngre kom Julia Lindberg på åttonde plats med poäng i kategori 2.

Gymnasterna har fullt upp nu. De tränar sina tävlingsserier flitigt, för om två veckor är det dags för nästa nationella tävling i Jakobstad. Samtidigt skall även programmen för FSG festivalen i Närpes i sommar tränas in. 

FSG festivalen närmar sig med stormsteg och senast 15.3 skall alla anmälningar vara gjorda. Arrangörerna hoppas på stort deltagande.

Jessica Lärka

Kategorier:
Okategoriserade