För vårdnadshavare

Redskapsgymnastik riktar sig till alla barn och ungdomar som är intresserade av att röra på sig och speciellt för dem som tycker om att hjula, stå på händerna, göra volter, balansera på bommar och använda andra spännande redskap. Föreningen har både grupper riktade för hobby- och tävlingsgymnastik. Det allra viktigaste är att man har roligt tillsammans och tycker om att röra på sig! Föreningen jobbar enligt principen ”Gymnastik för alla”. 

Inom de olika grupperna tränar och övar man också in program inför olika uppträdanden, t.ex. föreningens gymnastikfest på våren och FSG festivalen som ordnas vart fjärde år. Dessutom brukar några grupper alltid uppträda på t.ex. tomatkarnevalen, slättens mystik och julöppningen som ordnas i Närpes centrum under året.

Närpes Gymnastikklubb-Artistica en ideell förening som tack vare talko- och försäljningsuppdrag kan bedriva en verksamhet med låga terminsavgifter. Terminsavgiften är uträknad enligt en fastställd timtaxa som beaktar bland annat träningsnivå och ledarnas utbildningsnivå.