Fina resultat i Storkyro

I söndags (1.11) var det igen dags för redskapsgymnasterna från NGK-Artistica att visa upp sina serier på en nationell tävling. Kyrön Voima stod som värdar för tävlingen som hölls i Storkyro. Närpesflickorna hade en lyckad dag och plockade flera medaljer och pokaler med sig hem.

I B yngre kom Jennifer Blomberg på en nionde plats och poäng i kategori 5, en väldigt fin prestation. Leia Wilson fick kategori 4 och Tove Norrgrann kategori 3 i samma klass. I B äldre deltog Yamina Ström och fick poäng i kategori 3. De yngre och äldre klasserna utför samma serier men delas in enligt ålder.

Efter B-flickorna var det dags för klass C och i den yngre klassen fick Melina Malmberg poäng i kategori 4. Elin Söderqvist i C äldre fick poäng i kategori 3.

Sist ut var klass D och Tuva Wilson fick kliva högst upp på prispallen i den yngre klassen, följd av Rosa Kärkkäinen på andra plats. Isa-Li Lärka och Amelie Virta kom på delad fjärde plats i samma klass. Flickorna gjorde sin bästa tävling hittills i klass D och Tuva kom upp till kategori 6 och de tre andra Artistica-flickorna fick kategori 5. Fanny Sillanpää i D äldre gjorde en väldigt lyckad tävling i D äldre och kom på en delad sjunde plats. Stigningspoäng för henne i och med kategori 4.

Nästa utmaning för gymnasterna blir att delta i FSGM inkommande vecka som pga rådande läge ordnas virtuellt. Tävlingsserierna kommer att filmas på hemmaplan och domarna ger sina poäng online. I dessa tider gäller det att vara kreativ och vi är glada så länge tävlingar och träningar kan ordnas, dock med säkerheten i åtanke.

Ida Skutnabba-Virta

Kategorier:
Okategoriserade