Gymnaster testade på att tävla i lagtävling

Förra helgen skrevs historia för NGK-Artisticas del då klubben för första gången deltog i JunnuGym, en lagtävling för artistisk gymnastik (redskapsgymnastik) på FM-nivå. Tävlingarna ordnades i Uleåborg och från Närpes åkte man med fyra gymnaster från klass D: Isa-Li Lärka, Rosa Kärkkäinen, Amelie Virta och Tuva Wilson.

Tävlingen går till så att man på varje redskap deltar med fyra gymnaster men den totala poängen räknas för de tre bästa resultaten. Man tävlar med sina normala tävlingsserier, men ingen individuell tävling hålls utan det är endast föreningens totala poäng som räknas. Man kan ha olika gymnaster på varje redskap, men för Artisticas del fick flickorna tävla på alla redskap eftersom de bara var fyra till antalet. Det var ganska nervösa flickor som steg in i den stora arenan, Ouluhalli, och konkurrensen var hård med de bästa flickorna från hela Finland på plats. Stora föreningar från bl.a. Esbo, Åbo, Tammerfors och Uleåborg var representerade. Artisticas flickor var bland de yngsta i sin klass eftersom man i den här tävlingen inte delar in enligt ålder (yngre och äldre) som man normalt sett gör. Men Närpesgymnasterna gjorde bra ifrån sig och tränaren var mycket nöjd. En fin nionde plats och en stor erfarenhet rikare.

Trots coronaläget kunde tävlingarna arrangeras på ett tryggt och bra sätt. Ingen publik var tillåten och domare, tränare och andra funktionärer använde munskydd. Föreningarna hade egna omklädningsrum, eget område på läktaren och föreningarna hölls åtskilda under hela tävlingen.

Ida Skutnabba-Virta

Kategorier:
Okategoriserade