Framgångar i lagtävling i Jakobstad

I lördags var det dags för höstens andra nationella tävling för NGK-Artisticas redskapsgymnaster, den här gången i Jakobstad med IF Drott som arrangör. Till glädje för gymnasterna kunde alla klasser delta på plats och det var runt 110 flickor som kom till Idrottsgården denna blåsiga lördag.

Klass E, F och G var först ut och de flickor från Artistica som normalt sett deltar på landslagslinjen gjorde debut i klass G, med vissa ändringar i sina serier för att matcha G-klassens krav. Det var hårt motstånd och ingen av flickorna nådde medaljplats men i lagtävlingen knep flickorna en fin silverplats.

I klass D deltog hela åtta flickor från NGK-Artistica och tillsammans lyckades de knipa bronsmedaljen i lagtävlingen.

Klass B var sist ut och där fick alla tre flickor från Närpesföreningen stiga fram under prisutdelningen. Leia Wilson fick brons i klass B yngre med poäng i kategori 3. I klass B äldre kom Ellie Granbäck på en sjunde plats medan Tove Norrgrann nådde en tionde plats. Ellie fick poäng i kategori 4 och Tove i kategori 3.

Under dagen ordnades också en Stara-uppvisning, en slags förberedande tävling som krävs att man deltagit i för att få börja tävla i klass B. Deltagarna får inga poäng för sina serier men domarna skriver en skriftlig bedömning och så belönas man med en fin medalj. Från NGK-Artistica deltog tre flickor i Stara och de är nu redo att börja tävla på riktigt. Ny chans till tävling ges redan nästa helg då samma förening, IF Drott, bjuder in till ÖID-mästerskap.

Ida Skutnabba-Virta

Kategorier:
Okategoriserade