Medaljer och stigningspoäng för Närpesgymnasterna

I söndags var det dags för höstens andra nationella tävling för NGK-Artisticas redskapsgymnaster, den här gången i Ylivieska med Ylivieska Gymnastics som värd. Eftersom Ylivieska inte hör till Vasa sjukvårdsdistrikt kunde man ordna tävlingar där men det var med många restriktioner och extra koll på säkerheten.

D-gymnasterna var först ut och för de yngre flickorna från Närpes blev det fullpott, de knep de fyra första placeringarna. Tuva Wilson fick guld, Rosa Kärkkäinen silver, Amelie Virta brons och Isa-Li lärka kom på fjärde plats. Flickorna gjorde så fina serier och fick så höga poäng att alla fyra kan glädjas åt stigningspoäng, dvs de har rätt att flytta till nästa nivå. Tuva fick kategori 5 och de andra tre kategori 4, på en skala där 7 är högst. Fanny Sillanpää deltog i D äldre och gjorde en mycket fin tävling, hon nådde kategori 3 med sina poäng.

Sedan följde C-flickornas tävling och även där var det glada miner och fina resultat för Artisticas del. Melina Malmberg kom på sjunde plats i C yngre med poäng i kategori 4. Tilde Bergström tävlade för första gången i klass C och nådde kategori 2.

Sist ut var B-flickorna och för flera var det första tävlingen någonsin. Man får börja tävla på hösten det år man fyller 7 och för det krävs att man har avlagt en Stara, en förberedande tävling där domarna ger en skriftlig bedömning istället för regelrätta poäng. Från Närpes var Leia Wilson med på Stara på lördagen och fick sedan tävla på söndag. Det gjorde hon med bravur och kom på en fjärde plats bland hela 30 gymnaster. Poäng i kategori 5 och således stigningspoäng direkt. Tove Norrgrann deltog också i B yngre och gladdes åt en lyckad tävling som gav henne en tionde plats. Också för Toves del blev det stigningspoäng i och med att hon nådde kategori 4.

En mycket lyckad söndag för Närpesgymnasterna som nu hoppas att läget lugnar ner sig i regionen så fler tävlingar kan ordnas i höst på ett tryggt sätt.

Ida Skutnabba-Virta

Kategorier:
Okategoriserade