Många medaljer i mästerskap

Redskapsgymnaster från närpesföreningen NGK-Artistica har nu två helger efter varandra deltagit i finlandssvenska tävlingar då det först ordnades ÖID-mästerskap (Österbottens idrottsdistrikt) och helgen efter FSG-mästerskap (Finlands svenska gymnastikförbund) på två olika ställen i Svenskfinland.

ÖID-tävlingarna ordnades i Idrottsgården i Jakobstad söndag 3.4. med IF Drott som värd och det var gymnaster från hemmaföreningen Drott, NGK-Artistica och Wasa Unique som gjorde upp om medaljerna. Flickorna från Närpes kämpade på bra och både tränare och gymnaster var nöjda med serierna som visades upp inför domarna och en rätt så stor publik. I klass B yngre blev det storslam för NGK-Artistica då alla medaljer tillföll föreningen. Leia Wilson fick kliva högst upp på prispallen, Ellen Norrbo kom på en fin andra plats, tätt följd av Irina Ström på tredje plats. I klass B äldre kom Ellie Granbäck på en sjätte plats och för Tove Norrgrann blev det en åttonde plats. I klass D blev det också två framskjutna placeringar då Melina Malmbergs poäng räckte till en sjätte plats och Fanny Sillanpääs till en tionde plats. Klass D hade flest deltagare den här dagen, hela 23 st. I klass G blev det en medalj för Artistica, då Rosa Kärkkäinen fick glädja sig åt en bronspeng.

Helgen efter ÖID, 9.-10.4. var det dags för FSG-mästerskap som den här gången ordnades i Grankulla. Det var en liten men tapper trupp som åkte ner till södra Finland för att representera NGK-Artistica. Tävlingarna ordnades i Grankulla bollhall och GGF stod som värd. Det bjöds på hårt motstånd och den här gången blev det inga medaljer för Närpesflickorna. I klass D kunde dock Fanny Sillanpää glädjas åt fina poäng och fick ta emot pris för sin fjärde plats. Flickorna var ändå nöjda med helgen och det ger bra erfarenhet att delta i tävlingar. Nu blir det en liten paus i tävlingssäsongen och flickorna satsar på träning hemma i salen. Nästa nationella tävling för dessa flickor blir i maj i Storkyro.

Ida Skutnabba-Virta

Kategorier:
Okategoriserade